Inschrijven ADI examen

Na een lange intensieve periode van samenwerken met de OVAM is het vanaf 23 mei 2022 mogelijk om U in te schrijven voor het ADI examen. Dit kunt U doen via de pagina Asbestdeskundige Inventarisatie.

IBEX heeft in samenwerking met de OVAM in de afgelopen periode zowel het theorie als het praktijkexamen ontwikkeld. De theorie- en praktijkexamens zijn ontwikkeld aan de hand van de Kennisonderdelenlijst welke is opgesteld door de OVAM en onderdeel uitmaakt van het examenreglement van IBEX.  

Het theorie-examen zal digitaal op verschillende locaties in Belgiƫ worden afgenomen.

Wanneer U slaagt voor het theorie-examen kunt U zich inschrijven voor het praktijkexamen. Het praktijkexamen bestaat uit een opdracht monstername en een opdracht materiaalherkenning. Wanneer U alle onderdelen voldoende heeft afgerond zal de uitslag worden doorgegeven aan de OVAM en krijgt u een examenattest. De certificatie-instelling waar U uw certificaat aanvraagt kan in het certificatieplatform van de OVAM nagaan dat u effectief geslaagd bent.

Om U voor te bereiden op het examen is er een demo-examen ontwikkeld. Het demo-examen is niet gemaakt om uw kennis te testen maar het is gemaakt om U een inzicht te geven naar de vraagvormen en toetsomgeving. Via deze link komt U bij het demo-examen.

De verwachting is dat voor het einde van het jaar ongeveer 400-500 mensen het examen ADI hebben gedaan en hopelijk met succes hebben afgerond.

  • Laatst bewerkt 08 maart 2022